Nyheter och Blogg

Närmast till höger ses nyheter från vår verksamhet. 

Längst till höger visas flödet från vår historieblogg Historia från Simontorp med de senaste publiceringarna.

 • Guidningar sommaren 2021

  Guidningar sommaren 2021

  På grund av rådande restriktioner kommer vi inte att ha några drop-in-guidningar denna säsong. Bokade guidningar för mindre sällskap kan beställas.

  Läs mer…
 • Guidningar sommaren 2020

  Guidningar sommaren 2020

  På grund av rådande restriktioner kommer vi inte att ha några drop-in-guidningar denna säsong. Bokade guidningar för mindre sällskap kan beställas.

  Läs mer…

Fler nyheter

 • Matts Juhlin-Dannfelt

  Under 1800-talets sista decennier tjänstgjorde 60 svenska officerare och underofficerare i Fristaten Kongo, en märklig koloni som under denna tid var den belgiske kungen Leopold II:s personliga egendom. Bara ett fåtal av dessa var stationerade i Nedre Kongo och den mest framstående av dessa var Matts Juhlin-Dannfelt som tjänstgjorde under fyra perioder i hela tolv … Fortsätt läsa ”Matts Juhlin-Dannfelt”
  2022-04-20 15:00
 • Lisbeths nejlikor

  I månadsskiftet juni/juli börjar de små rosa nejlikorna blomma i resterna av Lisbeth och hennes make Åkes trädgård. Varför är trädgården borta och vem var Lisbeth? Vi börjar med trädgården. Den hörde till en av gårdarna i Simontorp och en gång i tiden låg alla byns tre gårdar samlade runt den gamla bytomten, på det … Fortsätt läsa ”Lisbeths nejlikor”
  2021-10-19 15:14
 • Guldgrävaren som alla trodde var död

  Under tolv års tid skrev utvandraren Sven Fredrik Olsson regelbundet hem och berättade om sina äventyr. Men 1899 kom det sista brevet till Simontorp och därefter blev det tyst. Hemma i Simontorp blev familjen allt oroligare. Vad hade hänt Sven Fredrik? När det inte kom några fler brev försökte man förgäves göra efterforskningar, men ingen … Fortsätt läsa ”Guldgrävaren som alla trodde var död”
  2021-06-22 08:08