Nyheter och Blogg

Närmast till höger ses nyheter från vår verksamhet. 

Längst till höger visas flödet från vår historieblogg Historia från Simontorp med de senaste publiceringarna.

 • Guidningar sommaren 2021

  Guidningar sommaren 2021

  På grund av rådande restriktioner kommer vi inte att ha några drop-in-guidningar denna säsong. Bokade guidningar för mindre sällskap kan beställas.

  Läs mer…
 • Guidningar sommaren 2020

  Guidningar sommaren 2020

  På grund av rådande restriktioner kommer vi inte att ha några drop-in-guidningar denna säsong. Bokade guidningar för mindre sällskap kan beställas.

  Läs mer…

Fler nyheter

 • Lisbeths nejlikor

  I månadsskiftet juni/juli börjar de små rosa nejlikorna blomma i resterna av Lisbeth och hennes make Åkes trädgård. Varför är trädgården borta och vem var Lisbeth? Vi börjar med trädgården. Den hörde till en av gårdarna i Simontorp och en gång i tiden låg alla byns tre gårdar samlade runt den gamla bytomten, på det … Fortsätt läsa ”Lisbeths nejlikor”
  2021-10-19 15:14
 • Guldgrävaren som alla trodde var död

  Under tolv års tid skrev utvandraren Sven Fredrik Olsson regelbundet hem och berättade om sina äventyr. Men 1899 kom det sista brevet till Simontorp och därefter blev det tyst. Hemma i Simontorp blev familjen allt oroligare. Vad hade hänt Sven Fredrik? När det inte kom några fler brev försökte man förgäves göra efterforskningar, men ingen … Fortsätt läsa ”Guldgrävaren som alla trodde var död”
  2021-06-22 08:08
 • En svensk emigrant i Kalifornien

  Sven Fredrik Olsson lämnade 1887 Sverige för att söka lyckan i Amerika. Vi kan följa hans upplevelser i en lång rad brev till hemmet. Efter ett år i Illinois tog han tåget västerut. Kanske hade han fått nog av stränga vintrar och därför som så många andra sökt sig till det soliga Kalifornien? Det första … Fortsätt läsa ”En svensk emigrant i Kalifornien”
  2021-06-02 15:57